lunes, 17 de marzo de 2008

¿Vais picar algo?

Pregúntame un collaciu que cómo tenemos el tema pa cenar. Mira, aquí tenemos una máxima, nun pasa nadie al comedor sin parar na barra. Estudiais la carta, bueno, el sobre, que diz Piluca que lo nuestro no da pa pone-y sellu, preguntais les dudes y sentaisvos sabiendo lo que vais encontrar.
Como chigre hay lo que hay, vamos, lo de Asturies, lo de la temporá, siempre, nun falla, fabes sin pelleyu, les berces que nunca van tar torpines, les cebolles piquiñines, los nabos de premiu en Sotrondio, y los callos..bueno, tolérote lo de les patates, pero porque a mí tamién me gusten, je, je.
A partir de áhí, pimientinos rellenos, chipirones en cazuelina, calamar sin pidriguí, pixín, algún langostu, ah! y navayes toledanes, llamámosles asina porque traénosles Gregorio, pero aquí tos lu conocen pol Greco, y claro.Pero lo que nun pué fallanos nunca ye el platu estrella, huevos fritos, patates y chorizu, tantu al mediu día como pa la cena, eh? Y de postre frixuelos o arroz con leche requemau, nun hay más, pero recién y de casa, llueu un cafetín y pal chupitín tovía y da la casa. Si quies fumar una estaca tampoco te voy mandar al reservao, nun te vayas pensar, pero bueno, eso ya ye otra historia. Oye, nun fae falta que vengas a reservar..pero avisaime con tiempu eh?!

3 comentarios:

Chela dijo...

Ta faciendoseme la boca agua cagon tal...Paez que toy sintiendo el roíu el chigre, l'allegre chiscar de la sidra al romper nel vasu, el chisporrotear y traxinar de Piluca na cocina.....Güele qu'alimenta mecagontal y la radio puesta como tien que ser que en la tele na más que dicen mentires....Echa yn culín manín y day eso pal Greco, que me dexe el kilin de muergos ahí que paso pe la tarde a por él..ah dexa la vuelta pa convidalu a una botella.

Chela dijo...

Mandete un correo con una información de concursu interesante.El títulu que sugerí nun ta a la altura, ye meyor esti que tu pones.

Releyendo los comentarios y el blog enteru veo que saludate un desde Arxentina y pregunta por bares. Dexote una páxina perinteresante sobre bares varios de Buenos Aires jejeje, nun tien desperdiciu va a gustate. llamase:
http://bodegonesyfondas.
blogspot.com/

A mi paezme una xenialidá
Haiga salú- que lo demás vien solo

loriu dijo...

Mira Chela, tienesme asustau por seguir parando nesta fonda de la que faltome poco ta echate tantes veces por la envidia que me da que la mayor parte del personal te trate con más criterio que a mí.
Ya sabes que ni hay ni voy ponete cañu de bona cerveza. Pero hay coses rapaz que me parten el corazón, como que encima me propongas de bona fe estes idees na cabeza. Yes un xeniu..pero con "x", la jota nun esiste, la "g" quédase corta..que más quies. Una "x" coma la copa de un xeniu. Abrazos collaciu